راهنمای نحوه انتخاب و خرید انواع پکیج دیواری و زمینی

آنچه در این مقاله می خوانید:

 

یکی از اولین مسائلی که در فصول سرد سال اهمیت پیدا می کند، سیستم گرمایشی ساختمان است. گزینه های مختلفی از جمله پکیج های دیواری و زمینی پیش روی شما قرار دارد که بایستی با توجه به بودجه و شرایط خود یکی از آن ها را انتخاب کنید. با املاک داران همراه باشید و راهنمای نحوه انتخاب و خرید انواع پکیج دیواری و زمینی را مطالعه کنید.

پکیج، جایگزین موتورخانه های قدیمی!

در بسیاری از ساختمان های قدیمی، گرمایش کل خانه به وسیله یک موتورخانه کنترل می شود. اما از آنجایی که موتورخانه ها فضای زیادی اشغال می کنند، سر و صدای زیادی ایجاد می نمایند و هزینه زیادی برای سرویس و نگهداری آن نیاز است، مردم همواره به دنبال راه بهتری برای تامین گرمای لازم در ساختمان خود بوده اند. از این رو، پکیج اختراع شد و به یکی از متداول ترین سیستم های گرمایشی در سرتاسر دنیا تبدیل گشت.

پکیح یک سیستم گرمایشی است که آب سرد از طریق یک سری لوله وارد آن می شود. سپس آب را گرم کرده و به لوله های مرتبط با سرویس بهداشتی، حمام و ظرفشویی می فرستد. در نهایت این آب گرم را به شوفاژ منتقل می کند و باعث ایجاد گرما در فضای خانه یا محل کار خواهد شد.

در واقع پکیج در مقایسه با موتورخانه های قدیمی، نیاز به فضای کوچک تری دارد. از طرف دیگر سر و صدای زیادی تولید نمی کند، به سادگی قابل تعمیر است و مهم تر از همه باعث صرفه جویی در مصرف انرژی می شود. برای راه اندازی موتورخانه بایستی هزینه زیادی برای لوله کشی، عایق بندی و تهیه تجهیزات صرف شود ولی نصب و راه اندازی پکیج با کم ترین هزینه قابل اجرا است. از طرف دیگر، پکیج با دمای یکنواخت، آب را در کل ساختمان گرم می کند و نوسان دمایی پایین تری نسبت به سیستم های گرمایشی قدیمی دارد.

انواع پکیج از نظر دارا بودن فن و تعداد مبدل ها

  • پکیج ها دارای دو نوع فن دار و بدون فن هستند که نوع بدون فن بایستی حتما در محیط ساختمان نصب شود. در غیر این صورت می تواند تحت تاثیر باد و باران آسیب ببیند. از طرف دیگر، آلاینده های ناشی از سوختن بایستی با استفاده از دودکش های معمولی بزرگ با سری اچ دار مثل (H) بخاری از محیط خارج شود. در پکیج فن دار، این گازها توسط فن از دودکش کوچک خاصی خارج می شوند.

  • همچنین پکیج ها را می توان از نظر تعداد مبدل ها نیز به دو دسته پکیج تک مبدل و پکیج دو مبدل نیز تقسیم نمود. در پکیج تک مبدل، آب از طریق یک شعله گرم می شود و سپس به سمت لوله ها می رود. اما در پکیج دو مبدل، یکی از مبدل های حرارتی وظیفه گرم کردن آب شوفاژ و گرمایش محیط را بر عهده دارد. در حالی که مبدل دیگر آب مصرفی ساختمان را گرم می کند.

پکیج دیواری بخریم یا زمینی؟

همانطور که می دانید پکیج ها به دو دسته دیواری و زمینی تقسیم می شوند. اما هر یک از آن ها با توجه به نوع سوخت مورد استفاده، دارای انواع مختلفی هستند. پکیج های دیواری و زمینی می توانند گازسوز یا برقی و یا دوگانه سوز باشند. برخی از پکیج های زمینی نیز با گازوئیل کار می کنند که امروزه منسوخ شده اند.

شما برای انتخاب بین پکیج دیواری و زمینی باید فاکتورهای متعددی مثل کاربرد، متراژ ملک، میزان غلظت آب منطقه و... را در نظر بگیرید. هنگام خرید پکیج، راهنمای استفاده از پکیج را نیز دریافت می کنید و می توانید با توجه به آن برای نصب اقدام نمایید. به منظور خرید پکیج، باید قبل از هر چیز تفاوت پکیج زمینی و دیواری را بدانید. از این رو در این بخش به مقایسه انواع پکیج و مزایای هر یک از آن ها می پردازیم:

پکیج زمینی

پکیج های زمینی معمولا دارای یک مخزن آب اضافی هستند که آب گرم ذخیره می کند. در نتیجه برای ساختمان هایی که بیش از یک حمام و سرویس بهداشتی دارند، مناسب تر است. چرا که می تواند آب گرم بیشتری در خود نگه دارد و در مواقع لزوم به بخش های مختلف برساند.

به طور کلی، این نوع پکیج مناسب خانه های بزرگ تر و چند طبقه هستند. پکیج زمینی بدون مشعل به صورت گازسوز، گازوئیل سوز و یا دوگانه سوز وجود دارند. سایزهای مختلفی از پکیج زمینی در بازار موجود است و شما بایستی بر حسب نیاز خود یکی را انتخاب کنید.

پکیج زمینی در دو نوع مشعل دار و بدون مشعل تولید می شود. نوع مشعل دار در خانه هایی با متراژ کم تر مورد استفاده قرار می گیرد. در حالی که پکیج زمینی بدون مشعل برای ساختمان های بزرگ تر با متراژ بالا مناسب است. بنابراین برای انتخاب انواع پکیج زمینی باید به موارد مختلفی از جمله متراژ ملک، تعداد حمام و سرویس بهداشتی، موقعیت ساختمان و... توجه نمایید.

پکیج زمینی

مزایا

  • از مزایای پکیج زمینی می توان به داشتن مخزن اضافی آن اشاره کرد. این مخزن در مقابل رسوب و زنگ زدگی مقاوم است و آب بهداشتی تولید می کند. در واقع برای مصرف آب آن نیازی به نصب فیلتر نخواهد بود.

  • پکیج زمینی دارای مخزن اضافی است و تا مدتی پس از قطعی برق، دسترسی به آب گرم ندارید.

معایب

  • یکی از بزرگ ترین معایب پکیج های زمینی، ایجاد سر و صدای زیاد است. به همین دلیل باید در زیر زمین یا پارکینگ خانه نصب شود. بنابراین در صورتی که متراژ خانه شما کوچک است، نمی تواند گزینه ایده آلی باشد.

  • همچنین بزرگ بودن و اشغال فضای زیاد توسط پکیج زمینی را یکی از دیگر ایرادات آن دانست.

پکیج دیواری

پکیج دیواری فضای کم تری اشغال می کند و مناسب خانه هایی با متراژ پایین ساخته شده است. از آنجایی که برای تهیه این نوع پکیج نیاز به پرداخت هزینه بالایی نیست، در بین مصرف کنندگان محبوبیت بیشتری دارد. این نوع پکیج ها دارای مخزن اضافی نیستند و آب را در لحظه گرم می کنند. با توجه به محلی که در آن زندگی می کنید، باید به طور منظم برای رسوب زدایی این پکیج ها اقدام نمایید. می توان با نصب فیلتر در ورودی پکیج، از میزان تشکیل رسوب در پکیج جلوگیری کرد.

این پکیج ها معمولا در آشپزخانه نصب می شوند و یک دود کش رو به بیرون، هوای مورد نیاز آن را تامین می کند. نصب پکیج دیواری نیاز به رعایت یک سری نکات ایمنی دارد و به همین دلیل بهتر است از استادکار خدمات ساختمانی کمک بگیرید.

پکیج دیواری

مزایا

  • در صورتی که در آپارتمان زندگی می کنید، نصب این نوع پکیج های دیواری برای هر واحد می تواند راه حل خوبی برای کاهش هزینه های اشتراکی باشد. چرا که کم مصرف است و مانع اتلاف انرژی می شود.

  • در واقع یکی از مزایای اصلی پکیج دیواری، کوچک بودن و راه اندازی آسان آن به شمار می رود. بنابراین فضای کمی اشغال می کند و می توان در کم ترین فضا از آن استفاده نمود.

  • از طرف دیگر نصب، تعمیر و نگهداری از این نوع پکیج نه به زمان و نه هزینه زیادی نیاز دارد.

  • از دیگر مزایای پکیج های دیواری می توان به کاهش میزان اتلاف انرژی اشاره کرد. چرا که باعث کاهش مصرف برق می شود.

  • پکیج دیواری سر و صدای کمی دارد و آلودگی صوتی ایجاد نخواهد کرد. پس اگر فضای کمی در اختیار دارید و یا در آپارتمان زندگی می کنید، بهترین گزینه برای شما به شمار می رود.

معایب

  • شاید یکی از معایب این نوع پکیج، ظرفیت پایین آن باشد که فقط مناسب خانه های کوچک است. در واقع از قدرت کم تری نسبت به پکیج زمینی برخوردار است. بنابراین برای خانه هایی با متراژ بالا مناسب نیست.

  • دیگر ایراد پکیج دیواری، ایجاد رسوب داخل آن است. به همین دلیل باید به طور منظم رسوب زدایی شود.

  • همچنین در صورت وجود فاصله زیاد بین پکیج و محل مصرف آب، قدرت آن کاهش می یابد.

مقایسه پکیج دیواری و زمینی

مهم ترین تفاوت پکیج دیواری و زمینی در اندازه و ظرفیت آن ها است. پکیج زمینی در مقایسه با پکیج دیواری از قدرت و توان بالا تری برخوردار است. از این رو، معمولا از این نوع پکیج ها در ساختمان های چند طبقه و با متراژ بالا استفاده می شود. در حالی که پکیج دیواری برای فضا هایی با متراژ متوسط رو به پایین مناسب است.

از طرف دیگر، هر چند پکیج زمینی نسبت به پکیج دیواری فضای بیشتری را اشغال می کند، اما در عوض مخزن اضافی منجر به تولید آب گرم بهداشتی بیشتر خواهد شد. اما پکیج دیواری جای کم تری اشغال می کند و هزینه کم تری برای تعمیرات و سرویس آن لازم است.

یکی دیگر از مهم ترین تفاوت های پکیج های دیواری و زمینی، سر و صدای آن است. در واقع پکیج دیواری نسبت به پکیج زمینی، سر و صدای کم تری تولید می کند.

نکات مهم برای خرید پکیج دیواری و زمینی

با توجه به آنچه پیش تر گفتیم، خرید پکیج دیواری و زمینی به عوامل مختلفی بستگی دارد. در واقع شما باید ابتدا متراژ ملک را در نظر بگیرید. از آنجایی که ظرفیت و قدرت پکیج های زمینی نسبت به پکیج دیواری بیشتر است، بهتر است پکیج زمینی را برای ملک های بزرگ تر تهیه نمایید. اگر دنبال سیستم گرمایشی کم مصرف و بدون اتلاف انرژی هستید، خرید پکیج دیواری را به شما توصیه می کنیم. همچنین باید بدانید که پکیج های دیواری سر و صدای کم تری تولید می کنند. البته پکیج زمینی به اندازه موتورخانه های قدیمی، سر و صدا ندارند ولی گزینه مناسبی برای فضای کوچک نیستند. در ادامه به مهم ترین نکات هنگام خرید پکیج زمینی و دیواری می پردازیم:

محل نصب پکیج

قبل از هر چیز باید محل نصب پکیج را مشخص کنید. پکیج زمینی برای فضای بزرگ مناسب است و اگر خانه شما متراژ بالایی دارد، می توانید محلی برای نصب آن مشخص کنید. در غیر این صورت باید پکیج دیواری را روی دیوار آشپزخانه، تراس و غیره نصب نمایید.

در صورتی که فضای محدودی دارید، می توانید از پکیج های فن دار استفاده کنید. چرا که این نوع پکیج ها را می توان در تراس، حیاط یا فضای باز نصب نمود. اما اگر می خواهید پکیج را داخل ساختمان قرار دهید، پکیج های بدون فن گزینه مناسب تری هستند. برای نصب پکیج یا چنین خدمات ساختمانی باید حتما با افراد متخصص مشورت کنید. حتما برای از استادکار خدماتی سرمایش و گرمایش ساختمان در اصفهان استفاده کنید.

سوخت پکیج

همانطور که می دانید، پکیج ها دارای انواع انواع مختلف گازی، گازوئیلی، برقی و دوگانه سوز هستند. شما باید با توجه به نوع سوخت قابل دسترسی، یکی از انواع پکیج را انتخاب و خریداری کنید.

هدف از خرید پکیج

پکیج ها دارای دو نوع تک مبدل و دو مبدل هستند و می توان با توجه به نیاز خود، یکی را انتخاب نمود. در صورتی که فقط می خواهید آب مصرفی منزل را گرم نمایید، می توانید از پکیج تک مبدل آن استفاده کنید. اما اگر می خواهید علاوه بر آب سرویس بهداشتی، حمام و آشپزخانه، محیط را هم گرم کنید، باید نوع دو مبدله آن را تهیه نمایید. اما به صرفه ترین گزینه برای شما، خرید پکیج دو مبدله است. چرا که در این صوت شما دیگر نیازی به بخاری و آبگرمکن نخواهید داشت.

مشخصات فنی پکیج

هنگام خرید پکیج باید به مشخصات درج شده روی آن دقت کنید. مواردی مثل تک مبدل یا دو مبدل بودن پکیج، ظرفیت و توان حرارتی پکیج، وزن پکیج و حداکثر دمای مصرفی را می توانید در دفترچه راهنمای پکیج پیدا کنید. اگر فضایی که پکیج اشغال می کند برای شما اهمیت دارد، به اندازه پکیج نیز توجه نمایید. در صورتی که اطلاعات کافی برای نصب آن ندارید، باید از مهندس تاسیسات ساختمان مشورت بخواهید.

وضعیت آب منطقه

زمانی که فشار آب نوسان پیدا کند، پکیج دیواری نمی تواند به خوبی آب گرم را به بخش های مختلف خانه برساند. اگر آب قطع شود، به طور کلی جریان اب در این نوع پکیج نیز قطع خواهد شد. در نتیجه سیستم گرمایش نیز از کار می افتد.  اما پکیج زمینی دارای یک مخزن بزرگ است که این مشکلات در شرایط قطعی یا نوسان فشار آب حل می کند. پس باید با توجه به وضعیت آب در منطقه خود برای خرید یکی از انواع پکیج دیواری و زمینی اقدام نمایید.

جمع بندی

همانطور که پیش تر گفتیم، انتخاب انواع پکیج دیواری و زمینی بستگی به شرایط و البته بودجه شما دارد. در صورتی که در ملکی با متراژ بالا زندگی می کنید، نیاز به پکیج زمینی دارید ولی اگر به دنبال یک سیستم گرمایشی کم مصرف برای ملک کوچک خود هستید، ما به شما پکیج دیواری را توصیه می کنیم. در این مقاله راهنمای انتخاب و خرید انواع پکیج دیواری و زمینی را ارائه کردیم.